30-07-09

Crisis

Eerder deze week in de krant....

Economische crisis slaat hard toe aan de Spaanse Costa

Door de recessie daalt het aantal toeristen dat Spanje bezoekt. De Spaanse minister van Toerisme verwacht dat het land dit jaar 10 procent minder toeristen zal ontvangen dan in 2008.

De daling is voor een belangrijk deel te wijten aan het wegblijven van Britten. Deze groep is normaal goed voor ongeveer een kwart van het aantal toeristen in Spanje.

Britten
Door de daling van het pond sterling, de Britse munt, ten opzichte van de euro is een bezoek aan de eurozone extra duur geworden. Daarbij is Groot-Brittannië ook een van de landen waar de wereldwijde recessie het hardst toeslaat.

Volgens de Wereldtoerismeorganisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) staat Spanje op de derde plaats van meest bezochte landen. Bovenaan staat Frankrijk, gevolgd door de Verenigde Staten.

Werkloosheid 20 procent
De Spaanse toerismesector is goed voor ongeveer 11 procent van de economie van het land. Door de terugloop van het aantal bezoekers krijgt de al zwakke economie een extra tik mee. Spanje kampt met een werkloosheid van meer dan 20 procent.

En net nu wij voor de 1ste maal tijdens "het hoogseizoen" moeten gaan...wij gaan daar precies geen last hebben van de drukte..Papa is alvast in zijn nopjes want die haat druktes-aanschuiven en veel volk in restaurants !En nu de Britten massaal weg blijven zal het er wel stiller z'n op onze 2 bengels na natuurlijkLachen

21:42 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-07-09

Tand der wijsheid.

Herinnert u zich dit blogje nog van enkele maanden geleden?Wel vrijdag was het zover.Om 07u werd ik met knikkende knietjes verwacht in het daghospitaal.... vol zenuwen natuurlijk en al 2 soorten homeopatische pilletjes achter over geslagen!Maar niets hielp ....gelukkig gaf de verpleegster me vlug een xanax en vertelde me dat ik de 2de in rij was!Om9.15 werd ik de operatiezaal binnengereden en hoorde ik de anesthesist zeggen"tot straks"!Rond 11 was ik goed wakker en werd ik terug naar mijn kamer gereden!Alwaar ik een eerste keer mijn bolle hamsterwangetjes mocht bewonderen!Dat het een moeilijke ingreep ging worden wisten we al op voorhand maar dat die rotzak aan de linkse onderkant zoveel boor en beitelwerk nodig had daar was zelfs de prof niet op voorzien!Hij was dan ook superblij dat hij niet had toegegeven aan mijn smeekbedes voor plaatselijke verdoving!Voor alle zekerheid ook nog een dosis antibiotica de komende dagen!Tegen 15 had ik er genoeg van en vertrok ik naar huis met mijn gezicht ingepakt in ijszakken...en dit ben ik blijven doen tot 's nachts en ik moet zeggen de dag nadien geen blauwe wangen zoals voorspeld!Verder wel weinig bewegingsmogelijkheden met mond en kaken en kauwen lukt helemaal niet!Voorlopig puree,geplet eten en puddingskes! Maar het valt dus beter mee dan verwacht...hopelijk een mooi genezingsproces de volgende dagen en dan is het binnen een weekje weer vergeten!

19:42 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-07-09

Blogstilte

Zoveel om te vertellen zo weinig tijd om te bloggen!De weinig vrije tijd die er is gebruik ik om elke dag ons huisje wat te poetsen zodat we 's avonds toch "proper"zitten want ondertussen, leven we ook nog in deze werken! ..voorlopig ligt het stil tot begin aug! 14 dagen na de 1ste muur werd ook de 2de muur onder handen genomen,daarna electriciteit vernieuwen,nieuw plafond,muren gekalkt en de opbouw van onze tv kast...De muren moeten nu een kleine maand drogen en kunnen dan geverfd worden!We hebben voorlopig een deel van de meubels terug geplaatst zodat we toch 2 weken opnieuw een "living "hebben.... 

23:33 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-07-09

Dora en Boots

Deze 2 waren de voorbije 2 jaar de favorieten van poppemie.Tot grote ergernis van broer werden er hier constant dvd's gespeeld,liedjes meegezongen....Poppen werden gekocht een heus Dorakasteel met alle meubeltjes enz....en plots is de liefde over!!Ze wel niks meer van Dora weten...Barbie heeft haar intrede gedaan!Gelukkig was mama in haar jonge jaren ook een Barbie-fanaat en heeft oma alles bijgehouden...op 1-2-3 heeft poppemie dus al een hele harem barbies met 1 ken!Met veel plezier werden de kleertjes in een sopje gestokenZe leeft volledig in de  fantasie wereld van Barbie wanneer ze er mee begint te spelen...haren kammen, aankleden  naar het bal gaan... het trouwkleed heeft ze ook al gevonden en haar prins en prinses moeten steeds "kussen".

Voor wie interesse heeft een volledig Dora kasteel staat te koop incl meubeltjes een hele reeks DVD's en 2 poppen van Dora....mail me maar!

DSC05569blog

DSC05570blog

07:24 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-07-09

Bezigheidstherapie

Wat doen we zoal ten huize piraat/prinses tijdens de vakantie? Poppmie ging vorige week al naar de opvang van de -5 jarige....met elke week een ander thema,verkleedmogelijheden,spelletjes en met heel veel klas vriendinnetjes.Vanaf deze week zal ze er elke dinsdag/donderdag/vrijdag aanwezig zijn...weliswaar met tegenzin als ze moet vertrekken mr bij thuiskomst vol enthousiasme en heel wat knutselwerkjes!Op woensdag heeft ze een vrije dag en deze week gaat ze die gebruiken om naar de film van Mega Mindy te gaan kijken.Broerlief had pech vorige week ...na een heel jaar lang elke dag aanwezig te zijn op school zonder ziekte....werd hij natuurlijk ziek...hoge koorts keelontsteking en veel slapen zo heeft hij zijn 1ste vakantie dagen moeten doorbrengen!Met die zomerse temperaturen was het heel moeilijk om een tas warme melk te drinken met wat honing om de pijn te verzachten.Dus op aanraden van de dokter werd er milk-shake gemaakt!Ook zijn afspraken met vriendjes moesten geannuleerd worden!Deze week heeft hij een sportkamp wat volledig zijn ding is natuurlijk!En volgende week gaat hij op taalkamp...

DSC06003blog
msgkyablog

 

07:32 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-07-09

Cadeautjes!!!!

Mijn bengels kregen hun laatste knutselwerkjes mee en de juffen werden bedolven onder de cadeautjes!Wij hadden gekozen voor een setje van badzout,zeep en een bruisbal speciaal gemaakt door een bloggenootje !Gepersonaliseerd met een leuk zomers kaartje!Broerlief kreeg een leuke nota in zijn heen en weer schriftje..

Je bent een echte flinke grote,brave jongen!Veel plezier in het 1ste leerjaar met het leren lezen,rekenen en schrijven!

Broerlief is ook super tevreden want EINDELIJK gaat hij eens een meester krijgen :-) Ons prinsesje is met haar klasje al een kijkje gn nemen in het 2de kleuterklasje en ook hier niks dan tevredenheid!

DSC06001blog

DSC05999blog

DSC05998blog

22:15 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afscheid

De laatste 2 dagen van het schooljaar was 100% plezier .Na de leuke plonsdag vorige week werd maandag de speelplaats omgetoverd in een springpaleis.Met verschillende sprinkastelen,klimrekken en leuke spelletjes....En op dinsdag werd er naar jaarlijkse gewoonte een reuze bbq georganiseerd!

Alg__-_BBQ_(30_juni_'09)_001blog

Alg__-_BBQ_(30_juni_'09)_002blog

Alg__-_BBQ_(30_juni_'09)_030blog

Alg__-_Springkasteel_001blog

07:33 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |