30-07-09

Crisis

Eerder deze week in de krant....

Economische crisis slaat hard toe aan de Spaanse Costa

Door de recessie daalt het aantal toeristen dat Spanje bezoekt. De Spaanse minister van Toerisme verwacht dat het land dit jaar 10 procent minder toeristen zal ontvangen dan in 2008.

De daling is voor een belangrijk deel te wijten aan het wegblijven van Britten. Deze groep is normaal goed voor ongeveer een kwart van het aantal toeristen in Spanje.

Britten
Door de daling van het pond sterling, de Britse munt, ten opzichte van de euro is een bezoek aan de eurozone extra duur geworden. Daarbij is Groot-Brittannië ook een van de landen waar de wereldwijde recessie het hardst toeslaat.

Volgens de Wereldtoerismeorganisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) staat Spanje op de derde plaats van meest bezochte landen. Bovenaan staat Frankrijk, gevolgd door de Verenigde Staten.

Werkloosheid 20 procent
De Spaanse toerismesector is goed voor ongeveer 11 procent van de economie van het land. Door de terugloop van het aantal bezoekers krijgt de al zwakke economie een extra tik mee. Spanje kampt met een werkloosheid van meer dan 20 procent.

En net nu wij voor de 1ste maal tijdens "het hoogseizoen" moeten gaan...wij gaan daar precies geen last hebben van de drukte..Papa is alvast in zijn nopjes want die haat druktes-aanschuiven en veel volk in restaurants !En nu de Britten massaal weg blijven zal het er wel stiller z'n op onze 2 bengels na natuurlijkLachen

21:42 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wij hebben het alvast wel gemerkt dat er minder volk was bvb in de Spaanse pretparken enzo.
EN de locals zeggen toch ook dat ze het merken.

Gepost door: els | 01-08-09

De commentaren zijn gesloten.