22-01-09

Had ik het niet gedacht???

Het leven van 'first kids' Malia (10) en Sasha (7) Obama wordt de volgende jaren flink overhoop gehaald. De zusjes hebben elk zes lijfwachten. De Secret Service heeft Malia de codenaam Radiance (Uitstraling) gegeven. Sasha is Rosebud (Rozenknopje).

Spelen
In de privévertrekken van het Witte Huis mogen beide kinderen onbekommerd met 'hun' veiligheidsagenten spelen. Maar buiten gelden strenge regels.

Naar school met de pantser
De schooldag van de Obama-dochters start voortaan om 7 uur 's ochtends wanneer ze in een gepantserde Chevrolet terreinwagen naar de Sidwell Friends School worden gebracht. De christelijk georiënteerde school behoort tot de beste privéscholen van de Verenigde Staten. Een jaar schoolgeld komt neer op 20.000 dollar per kind. Op de school zitten zo'n 1.100 leerlingen.

Hobby
Voor de bodyguards van de kinderen wordt het ook niet simpel. De 'first kids' zitten niet alleen verspreid over twee gebouwen op de school, ze hebben ook verschillende hobby's. De 10-jarige Malia doet aan toneel en voetbalt. De jongere Sasha speelt piano en tennist.

Samen aan tafel

Mama Michelle heeft geëist dat de kinderen toch één keer per dag samen met haar eten. Dat kan ontbijt, lunch of avondeten zijn, afhankelijk van het werkschema van Michelle.

Maar, het leven van 'first kids' heeft natuurlijk ook wel aangenamere kantjes: terwijl Barack en Michelle van bal naar bal walsten op de avond van de inauguratiedag, hebben Malia en Sasha zich vermaakt met een avontuurlijke speurtocht door het Witte Huis. Achter een van de vele deuren was de schat verstopt: de populaire boysband Jonas Brothers. (mvl) 

bron HLN

large_754878

 

21:52 Gepost door mama van 2 kapoenen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kan toch niet zo goed zijn voor die kinderen?

Gepost door: Hoebeltje | 24-01-09

De commentaren zijn gesloten.